Beboparket - Houten vloeren!
Deze week fabrieksleegverkoop!


Parket vloeren Amsterdam! Koop uw houten vloeren in amsterdam! Stuntverkoop houten vloeren amsterdam!
Parket vloeren in verschillende soorten
Er zijn parketvloeren die de benaming massief toebedeeld krijgen, maar er kan ook voor een goedkopere optie gekozen worden
met de naam lamelparket. Het verschil tussen gewoon parket en lamelparket is dat bij de laatstgenoemde alleen de toplaag is voorzien van kwaliteitshout en de lagen die zich onder de toplaag bevinden van andere goedkopere houtsoorten worden gemaakt. Stijl, afwerking en leggen patronen Parketvloeren
Traditioneel parket of zwevend?

Bij parket onderscheiden we massief parket (traditioneel) en lamel parket (kant en klaar). Lamel parket is opgebouwd uit diverse lagen en is kant en klaar zodat het niet meer hoeft te worden afgelakt. Traditioneel parket bestaat uit massieve vloerdelen met een dikte van 6 mm tot 10 mm (tapis) Deze soort wordt in een bepaald patroon gelegd en vervolgens geschuurd en afgewerkt. Bij traditioneel parket maken we een onderscheid tussen verschillende soorten: massief strokenparket, mozaiuml;ek parket, massief plankenparket (vloerdelen). Het voordeel van massieve vloerdelen is dat het praktisch onverslijtbaar is en langdurig meegaat indien de vloer vakkundig en netjes is gelegd en afgewerkt. Ook heeft deze parketsoort een groot isolerend vermogen. Er zijn verschillende manieren om de planken vloer te monteren: zwevend verlijmd gespijkerd etc. Parket kan ook op diverse manieren behandeld worden met een lak,een olie ,impregneer en zelfs was
Een belangrijk punt bij de keuze van een parketvloer zal de houtsoort en de kleur zijn. Er zijn ongeveer 40 soorten hout die gebruikt worden voor parketvloeren.
Momenteel zijn de lichte houtsoorten erg in met name: Beuken, Essen, Grenen, Esdoorn en licht Eiken. De kleur van Eiken varieert van lichtgeel tot donkerbruin. Gaat uw keuze toch naar de wat donkere houtsoorten denk dan aan: Teak, Basra, Jatoba, Locus, Wenge, Merbau,Afromosia, Afzelia en Kambala. Teak is bijvoorbeeld goudbruin en de Jatoba is donker roodbruin van kleur. Combineren kan behalve met figuren en diverse soorten hout tegenwoordig ook met kleur. De parket wordt in
de fabriek van een kleurlak voorzien en hoeven niet meer te worden afgelakt, deze parketsoort is kant en klaar en direct te leggen. Het aantal kleuren wordt
steeds meer en lopen van rood naar blauw en van geel naar paars. De prijzen voor parket en houten vloeren lopen nogal uiteen en zijn vaak ook nog eens verschillend bij de diverse vloerenleveranciers. Wij adviseren dan ook om uw goed te laten informeren over de diverse mogelijkheden en kijk goed van wat er daadwerkelijk op uw offerte staat vermeld want dat voorkomt een vervelende discussie achteraf.
Parketvloeren
Een parketvloer is voor veel mensen nog steeds de mooiste vloerafwerking vanwege de natuurlijke uitstraling, maar er zijn wel kapers op de kust en denk hierbij b.v. aan de siergrindvloer en de betonlook vloeren die momenteel heel erg in opmars zijn omdat deze vloeren ook een natuurlijke en warme uitstraling hebben. Toch blijft een parketvloer zijn eigen identiteit behouden. Met parket en houten vloeren is er een grote keuze in afwerking de basis handelingen zijn vaak hetzelfde namelijk dat de oppervlakte wordt geschuurd en vervolgens met een impregneer en aflak wordt gelakt. Ook kan een parket in de was worden gezet en zelfs in de olie. Iedere techniek heeft zijn eigenschappen m.b.t. onderhoud en uitstraling maar bij iedere afwerking blijft de houtstructuur de boventoon voeren. Parket is de naam voor vele soorten hardhouten vloeren, die massief zijn of uit diverse lagen zijn opgebouwd en vast worden gelegd.
Parketvloeren zijn zeer eenvoudig in onderhoud, regelmatig stofzuigen en dweilen is ruim voldoende. Gebruik wel de juiste vloeronderhoud producten want per fabrikant kunnen hieraan verschillende eisen worden gesteld. Vaak is het dweilen met een neutrale reiniger voldoende om de parketvloer mooi schoon te houden. Ook zijn er diverse reparatie setjes te verkrijgen voor als er een beschadiging of een kras is opgetreden. Zorg ervoor dat je goed wordt voorgelicht over het onderhoud en dat je de juiste afwerking kiest die bij het gebruik van de parketvloer past.

Parket is warm en sfeervol
Doordat hout snel de kamertemperatuur aanneemt is een parketvloer beslist niet koud maar voelt een parketvloer in de regel lekker warm aan. Ook de houtsoort die u uitkiest heeft hier betrekking op maar ook de kleur van de parket heeft invloed op de warmte uitstraling van de parketvloer.

Een echte parketvloer
Een parketvloer,ook wel tapisvloer, genoemd bestaat uit een houtlaag van minimaal 6 mm dikte tot maximaal 10 mm dikte. De stroken varieeren in breedtes van 7 tot maximaal 18 cm breed.( in uitzonderlijke gevallen ook breder) . Deze houten delen worden stuk voor stuk verlijmd op een tussenvloer van spaanplaat, multiplex of een mozaiek ondervloer. Deze ondervloer wordt dan weer verlijmd en vernageld op de bestaande ondervloer in de woning. Dit kan zowel een houten ondervloer een zandcement, anhydriet vloer of een bestaande plavuizenvloer zijn . Deze manier van leggen gebeurt altijd door de parketlegger. De mogelijkheden qua houtsoorten, breedtes, patronen en dergelijke zijn enorm bij de parketvloeren. Doordat de vloer compleet verbonden is met de bestaande ondervloer in de kamer is er nauwelijks geluid hoorbaar in de ruimte . Tevens is de werking van het hout minimaal als de luchtvochtigheid in de woning op peil is. Uiteindelijk wordt de vloer dan geschuurd , gestopt en krijgt hij zijn afwerking met een olie of lak.

Parket ligt vast aan de ondervloer

Een parketvloer ligt dus altijd compleet vast en is niet verhuisbaar. Het grote voordeel zit in de enorme keuze die U kunt maken, het geluid, de minimale werking van het hout en de mogelijkheid om deze vloeren pas te zagen tegen wanden of overgangen naar plavuizen. Deze manier van leggen is wel kostbaarder dan de andere systemen door het grote aandeel arbeid dat besteed moet worden om de vloer aan te brengen en te behandelen.


Een voorbeeld van een kenmerk is dat deze vloeren toe te passen zijn in elk interieur of het nu een modern en zeer minimalistische inrichting betreft of dat er sprake is van een landelijk en rustiek ingerichte woning.

Voor wat betreft de houtsoort zijn er veel mogelijkheden. Zo kan er de voorkeur gegeven worden aan
eiken parket vloeren, maar ook Merbau en Jatoba zijn uitstekende opties.

Parket vloeren kunnen op diverse manieren afgewerkt worden en men kan ervoor kiezen om kant-en-klaar parket te nemen dat al is bewerkt en dus klaar is om gelegd te worden.

Een voorbeeld van het afwerken is het lakken ervan, maar als de persoonlijke voorkeur uitgaat naar olie om als afwerkmiddel te gebruiken kan dat ook.

Er zijn mensen die graag een extra glanzende vloer willen hebben en dat glanzende resultaat kan bereikt worden door het parket in de was te zetten.

Parket kan in verschillende vormen gelegd worden, waarbij eacute;eacute van de bekendste patronen het visgraatmotief is en ook het blokkenpatroon wordt veel gebruikt.

Het schuren van een parketvloer Om parket mooi te houden en in een goede staat te laten verkeren zal de vloer regelmatig onderhouden moeten worden, waarbij de tijdsperiode van het terugkerende onderhoud onder meer afhankelijk is van de afwerking van de vloer. Het schuren
van parket is eacute;eacute van de belangrijkste onderdelen die bij het voorbereidende werk horen om uiteindelijk de vloer verder af te kunnen werken en van olie of lak te voorzien.
Kennis van het schuren
Aangezien het schuren van parket
een vak apart is kunt u overwegen om dit uit te besteden aan een hierin gespecialiseerd bedrijf, zodat u verzekerd bent van een goed resultaat. Bij het schuren moet men namelijk goed opletten dat het parket niet teveel geschuurd wordt. Als u geen ervaring hiermee heeft en onvoldoende geiumlformeerd bent over de manier waarop geschuurd zou moeten worden dan kan het zijn dat er door deze onwetendheid teveel geschuurd wordt, waardoor er kale plekken op de vloer kunnen ontstaan met alle gevolgen van dien.


© Beboparket - 2012 - Alle rechten voorbehouden! - Beboparket Houten Vloeren Link Partners