Beboparket - Houten vloeren!
Deze week fabrieksleegverkoop!


Beboparket massief houten vloeren amsterdam te koop voor stuntprijs! Van een houten vloer kan gezegd worden dat er vele variaties mogelijk zijn en dat er verschillende houtsoorten kunnen worden gebruikt. De keuze is natuurlijk sterk afhankelijk van de persoonlijke voorkeur en dat geldt nog meer bij de keuze voor een oude uitvoering.

Uitstraling, karakter en kleur
Een oude houten vloer geeft extra charme aan uw woning en heeft een bijzondere en karakteristieke uitstraling. De keuze laat zich dan ook veelal leiden door het karakter van de woning, waarin de vloer tot haar recht zal moeten komen. Er kan een keuze gemaakt worden uit verschillende soorten hout. Elke houtsoort heeft namelijk andere eigenschappen, zodat er gekozen kan worden voor bijvoorbeeld een blanke uitvoering, maar ook zijn er donkergekleurde en roodachtige varianten te verkrijgen. Authentieke en imitatie oude vloeren

In de eerste plaats kan er een onderscheid geplaatst worden tussen de echte oude vloeren en de uitvoeringen die gemaakt zijn om zo te lijken. Om een oude vloer van nieuw hout te creeuml;ren, kunnen vloerdelen getrommeld en gerookt worden om zo het gewenste resultaat te bereiken.

Een ander geeft liever de voorkeur aan een oude houten vloer die afkomstig is uit een historisch pand, zoals een pakhuis.

Dan is er ook nog een andere mogelijkheid om een oude vloer te vervaardigen en dat is door uit oude balken vloerdelen te zagen.

Als men graag een oud uiterlijk wil maar niet het onderhoud ervan, dan
zijn er ook nog mogelijkheden om
lamelparket
te kopen dat zo bewerkt is dat het uiterlijk ervan oud lijkt.

De prijzen varieuml;ren en zijn onder meer afhankelijk van de keuze voor een authentieke of imitatie uitvoering.

Een oude houten vloer kan op verschillende manieren behandeld worden zoals met aflakken of olieuml. Planken vloeren kunnen van diverse houtsoorten gemaakt zijn, waarbij de belangrijkste verschillen kunnen worden gevonden in de hardheid van de houtsoort en de kleurschakeringen ervan. Dit soort
vloeren kan varieuml;ren in breedte zodat het mogelijk is te kiezen voor planken vloeren met smalle of juist met bredere planken, waardoor er een ruimtelijk effect mee gecreeuml;erd kan worden. Planken van massief hout zijn niet de goedkoopste vloeren, maar daar staat tegenover dat men er jarenlang plezier aan kan beleven en dat bij het nodige onderhoud deze
er lange tijd uit blijft zien alsof het een nieuwe vloer betreft. Kenmerken en voorbeelden van planken

Planken kunnen tot hun recht komen in elk interieur varieuml;rend van een klassieke en moderne inrichting tot een landelijke stijl of een gecombineerde stijl. In een moderne woning kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor
een soort
die er strak en gaaf uitziet zonder de opvallende aanwezigheid van knoesten en barsten. Bij een landelijke inrichting gaat de voorkeur waarschijnlijk uit naar planken waar wel knoesten en barsten in te zien zijn om de natuurlijke uitstraling te benadrukken.

Een voorbeeld van houtsoorten die vaak gebruikt worden om planken van te maken zijn onder meer eiken, . Ook grenen is vanwege de lichte uitstraling en prijsklasse geliefd bij veel mensen.

Planken hebben een natuurlijke uitstraling. Door te kiezen voor authentieke oude planken komt deze uitstraling nog meer tot zijn recht. Een alternatief zijn nieuwe planken die een verweerd uiterlijk hebben gekregen doordat ze getrommeld of gerookt zijn.

Voor de afwerking kan men denken aan het bewerken met olie of het aflakken ervan. Een glanzende vloer kan men verkrijgen door de planken in de was te zetten.

Planken vloeren kunnen normaal gesproken op elk type ondergrond gelegd worden als er maar voor gezorgd wordt dat deze egaal is.
© Beboparket - 2012 - Alle rechten voorbehouden! - Beboparket Houten Vloeren Link Partners