Beboparket - Houten vloeren!
Deze week fabrieksleegverkoop!






Laminaat kopen in amsterdam! voordeel laminaat Amsterdam! Goedkoopste laminaat in Amsterdam! Bijna gratis laminaat amsterdam! Laminaat kopen in amsterdam! voordeel laminaat Amsterdam! Goedkoopste laminaat in Amsterdam! Bijna gratis laminaat amsterdam!

Laminaatvloeren goedkoop en toch goed Een laminaat vloer is nog steeds erg populair en dat komt vooral door de uitgebreide keuzemogelijkheden. De prijs kan varieren van heel goedkoop tot een duurdere variant en dat biedt dus mogelijkheden voor een breed publiek. Of nu het hele huis voorzien wordt of alleen een bepaalde ruimte, een laminaat vloer heeft meerdere voordelen ten opzichte van andere soorten. De keuze voor laminaat Bij beboparket zijn de meest actuele laminaatvloeren van vriezenveen en heel overijssel en omgeving tegen de goedkoopste prijs. We hebben alle soorten en dessins . Zowel de gladde vloer als de vloer met
V- groef kunt u bij ons vinden
al onze vloeren zijn bestand tegen een stootje en krasvast, dus geschikt voor jarenlang plezier tegen de laagst mogelijke prijs. Beboparket staat garantvoor de kwaliteit. Kom langs en verbaas u over de lage prijzen en mooie kwaliteiten

Voor het gelijkmatig aanbrengen en strak leggen van laminaat is wel vereist dat er eerst een goede ondervloer wordt aangebracht. Deze heeft naast de isolerende werking ook nog een andere functie, waarbij er sprake is van het keren van vocht. Laminaat is in principe geschikt voor elke ruimte, op de badkamer na.
Het is namelijk niet bestand tegen het indringen van vocht. Eeacute van de voordelen is ook
dat het eenvoudig zelf te leggen is en daardoor geen dure investering hoeft te zijn.
Uitstraling, leggen en kleur

In de eerste plaats kan er een onderscheid gemaakt worden in de manier waarop de laminaatdelen worden verbonden. Zo kan er gekozen worden voor een lijmverbinding die de losse delen met elkaar verbindt, maar is het ook mogelijk om te kiezen voor het zogenaamde kliksysteem.

Laminaat geeft een warme uitstraling in huis en is door de ontwikkelingen met betrekking tot de uitvoering en vormgeving steeds meer gaan lijken op een houten vloer. Vooral nu er ook mogelijkheden zijn met betrekking tot de V-groef is de uitstraling meer natuurlijk geworden.

Een specifiek kenmerk
is dat laminaat in allerlei kleuren verkrijgbaar is, van licht tot donkerbruin en alle variaties daartussen, maar ook een rode of een groene uitvoering behoren tot de opties. De persoonlijke voorkeur met betrekking tot een bepaalde kleur zal naar alle waarschijnlijkheid gerealiseerd kunnen worden.

Een ander kenmerk is dat de vloer wel koud kan aanvoelen, maar tegenwoordig kan dit opgelost worden door te kiezen voor vloerverwarming.

Laminaat kan verkregen worden in vierkante tegels of in bijvoorbeeld de lange stroken, zodat er ook een variatie of patroon kan worden aangebracht.

Een voordeel van de
klik uitvoering is dat dit bij een eventuele verhuizing los geklikt kan worden en daardoor weer te gebruiken is


In de volksmond wordt de term gebruikt voor een kunststof vloerbedekkingdie uit losse panelen bestaat. Het is qua uiterlijk en eigenschappen enigszins vergelijkbaar met parket. Laminaat als vloerbedekking bestaat meestal uit drie tot vier lagen:
  1. een kunststof onderlaag, meestal melamine;
  2. een drager, over het algemeen High-Density Fibreboard;
  3. een laagje bedrukt papier (over het algemeen bedrukt met een houtstructuur);
  4. een kunststof toplaag, meestal melamine versterkt met korund ofwel aluminiumoxide.
We onderscheiden tegenwoordig 4 typen laminaatvloeren:
  1. HPL - High Pressured Laminate (opbouw zoals hierboven beschreven met uitzondering van de toplaag; Deze bestaat uit meerdere afzonderlijk geperste melaminelagen en is hierdoor stootvaster ofwel beter bestand tegen vallende voorwerpen;
  2. DPL - Direct Pressed Laminate (opbouw zoals boven beschreven);
  3. CPL - Continious Pressed Laminate (opbouw zoals bij 1, echter toplaag is iets dunner en wordt vanaf een rol aangebracht (en zorgt voor een continu productieproces));
  4. DLP - Direct Laminate Printing (hierbij ontbreekt in de opbouw de bedrukte decorlaag. In plaats hiervan wordt de HDF dragerplaat bedrukt en vervolgens afgewerkt met de toplaag).
De toplaag of #39;slijtlaag#39; is bij goedkope producten meestal dun waardoor de levensduur korter is. De kwaliteit van het laminaat wordt vaak aangeduid met een nummer, tussen 21 en 34. Hoe hoger het nummer, des te beter de kwaliteit: Residentieel gebruik:
  1. AC1 Klasse 21 Licht gebruik
  2. AC2 Klasse 22 Normaal - Matig gebruik
  3. AC3 Klasse 23 Intensief gebruik
Commercieel gebruik:
  1. AC3 Klasse 31 Licht commercieel gebruik
  2. AC4 Klasse 32 Normaal commercieel gebruik
  3. AC5 Klasse 33 Intensief commercieel gebruik
  4. AC6 Klasse 34 Zeer intensief commercieel gebruik
AC6 Klasse 34 is gericht op Zeer intensief commercieel gebruik en was tot kort geleden m.n. verkrijgbaar in HPL en recentelijk zijn er ook een paar fabrikanten die deze kwaliteit leveren in DPL variant. Deze omschrijving komt uit de Europese Norm, EN 685 en DIN 18 365 (Bodenbelagsarbeiten) In de regel wordt deze vloer los (quot;zwevendquot;) van de ondervloer geplaatst waarbij de delen onderling aan elkaar worden verbonden door een klik- of een lijmverbinding.

Leggen

Omdat HDFgemaakt is uit onder andere houtis de HDF onderlaag aan natuurlijke werking (Krimpen/Uitzetten) onderhevig. Daarom moet elke vloer minimaal 1 cm vrij liggen van obstakels zoals muren, drempels en leidingen. Om de ruimte tussen wand en laminaatvloer af te dekken zijn plakplinten verkrijgbaar. Om werking door vocht zoveel mogelijk tegen te gaan wordt er tegenwoordig vaak gebruikgemaakt van watervast HDF daarnaast is het mogelijk om Laminaat te kopen waarin glasvezelvlies (een Non Woven geproduceerd van hele dunne, korte glasvezeltjes) verwerkt is, welke dimensionale stabiliteit geeft. Door glasvezelvlies toe te voegen wordt ook de brandvertragendheid van het materiaal vergroot. Om tijdens het leggen de ruimte tussen vloer en wand te waarborgen worden over het algemeen stukjes plaat of speciale spietjesgebruikt.

Wildverband

De meest economische manier van leggen is door de delen in wildverbandte leggen, andere legpatronen zoals halfsteensverband, kruisverbandworden ook veel gebruikt. Het voordeel van het wildverband is dat, het deel dat aan het eind van een baan (mits langer dan 20cm) overblijft, weer wordt gebruikt om een nieuwe baan mee te beginnen. Hierdoor is er minimaal snij/zaagverlies

Verlijmen

De eerste rij laminaatdelen wordt alleen aan de kopse kanten verlijmd met PVAC-lijm. Vanaf de volgende rij worden de delen telkens aan eacute;eacute langszijde en eacute;eacute kopse zijde aan de reeds gelegde vloer verlijmd. Met speciale spannersworden de verlijmde delen stevig in elkaar gedrukt. Na uitharding van de lijm worden de spanners verwijderd

Clicklaminaat

Net als bij verlijmen worden de delen van de eerste rij alleen met de kopse kanten in elkaar geklikt. afhankelijk van de soort klikverbindingworden vanaf de 2e rij de delen volgens de bij het laminaat behorende leginstructiein elkaar geklikt.


LAMINAAT LEGGEN

Vaak ontvangen wij vragen over het zelf leggen van laminaat. Hieronder treft u dan ook een uitgebreide handleiding aan.

LAMINAAT LEGINSTRUCTIE

De huidige laminaatmerken en hun kwaliteit laten zich gemakkelijk zelf leggen. Belangrijk is het goed doorlezen van de leginstructie en gebruik van goede gereedschap.

Acclamatiseren van het laminaat:
Zet de ongeopende pakken 48 uur in de te leggen ruimte om op kamertemperatuur te komen. Ideaal is 18 - 30deg;C en een relatieve luchtvochtigheidsgraad van maximaal 55%. Deze temperaturen en luchtvochtigheid zijn indicatief.

Vochtmeting ondergrond:
De ondergrond waarop gelegd gaat worden mag een bepaalde vochtigheidsgraad hebben. Laat bij twijfel bij aflevering van het laminaat door onze bezorger desnoods een vochtmeting verrichten, dit is gratis.

Gereedschappen:
Zorg dat u de benodigde materialen binnen handbereik heeft zoals: fijngetande zaag, hamer, winkelhaak, koevoet of aanslagijzer, meetlat, potlood, spandraad, aanslagblokje, afstandklosjes van 10 mm dikte, dampwerende ondervloer, plinten
en bij gebruik van platen als ondervloer dampdichte folie. Eventueel een spiraalboor en een elektrische zaag

Lees altijd de ontvangen leginstructie van de farikant goed door of er speciale gereedschappen benodigd zijn.

Gebruik in verband met de garantievoorwaarden bij verwerking van Quick Step altijd de Quick Step legset !!

Tip:
Controleer van tevoren altijd de deuren of deze na het leggen normaal kunnen worden geopend
Eventueel dient u de deuren af te schaven.

Belangrijk:
De productie van laminaat planken wordt aan een strenge kwaliteitscontrole onderworpen.
Controleer voor het leggen altijd echter elke plank zorgvuldig, want eenmaal gelegde en zichtbare gebreken geven geen enkel recht op teruggave of schadevergoeding

Legrichting laminaat:
De legrichting van de laminaat planken is van meerdere criteria afhankelijk.
In volgorde van belangrijkheid:
De aard van de ondergrond. Als laminaat wordt gelegd op bestaand parket of houten ondervloer dan dient u de planken loodrecht ten opzichte van de planken leggen
De lichtbron: de planken voor het mooiste resultaat in de richting van de lichtinval leggen.
De vorm van het vertrek: de planken moeten in de lengterichting worden gelegd.


Het leggen:
Het is heel belangrijk dat er langs wanden, kozijnen, standleidingen, etc. een uitzettingsnaad van ca. 10 mm wordt aangehouden. Lamellen bij voorkeur dwars op de tussenvloer leggen, zodat voegen niet samen kunnen vallen. De laminaat vloer is niet geschikt voor natte, vochtige ruimtes, zoals badkamers. Laminaat kan rechtstreeks op elke vlakke en gladde ondergrond worden gelegd, met uitzondering van hoogpolig tapijt en kurk. De planken mogen nooit op de ondervloer worden gespijkerd of geschroefd. Voor het gebruik van een handzaag met fijne vertanding, de planken zagen met decoratieve zijde naar de zaag gekeerd. De decoratieve zijde naar beneden laten wijzen voor het gebruik van een cirkel- of decoupeerzaag.


LAMINAAT LATEN LEGGEN


Bij de aanschaf van uw laminaatvloer zult u zich ongetwijfeld afvragen: Kan ik de vloer zelf leggen of moet ik dit door een professioneel vloerenbedrijf laten uitvoeren?


In elke verpakking en zeker bij de bekendere merken als Quick step, Berryfloor en Balterio zit tegenwoordig een uitgebreide leginstructie bij de verpakking. Daarnaast kunt u bij de verschillende producenten een leginstructie eenvoudig downloaden, zelfs video; s behoren tot de mogelijkheid.Tegenwoordig is er dus genoeg materiaal en informatie over het zelf leggen van de laminaatvloer en is dit zeker wel te doen indien U goed met hout om kunt gaan en ook goed op de hoogte bent van de in en outs van de laminaatvloer, Laminaat
Laminaat heeft vele mogelijkheden
Verbeterde fototechnieken en productie technieken hebben ertoe geleid dat laminaat haast niet meer van echt te onderscheiden is. Knoesten, nerven en spijkergaten: het is er allemaal. Naast bijvoorbeeld een velling is de vloer meestal ook voorzien van een zichtbare en voelbare houtstructuur. U kunt uw vloer iets persoonlijks meegeven door gebruik te maken van andere kleuren, decoratie tegels in allerlei kleuren, hoogglans (zowel in hout als marmer look), verlichting en sierlijnen in de print of d.m.v. rubber randen die waterdicht afsluiten. Diverse kleuren zijn zowel licht als donker verkrijgbaar. De voordelen van een laminaatvloer zijn: slijtvast, sterk, hygieumlisch, bestand tegen de meeste vlekken, kleurecht en een laminaatvloer is eventueel door handige doe het
zelver s makkelijk zelf te leggen. Een laminaatvloer is niet aan te raden voor vochtige ruimtes zoals badkamers .De toplaag van de laminaatvloer is waterbestendig maar de onderkant kan na verloop van tijd gaan zwellen als het in aanraking komt met water.Tegenwoordig kan men laminaat op elke hoek van de straat of op internet verkrijgen. Consumenten zien vaak door de bomen het bos niet meer. Vandaag de dag zijn er veel merken met allerlei klik-systemen, kleuren, structuren in de toplaag, V-groef, mat, zijdeglans, hoogglans, rubber randjes (scheepsdek) en verlichting in het laminaat. Nieuw is bij een aantal merken een 3D V-groef. In werkelijkheid glad, maar optisch goed zichtbaar. Sinds een jaar is het het zelfs mogelijk om uw laminaatvloer optioneel te voorzien van electrische vloerverwarming. U kunt zelf de vloer leggen in combinatie met de bijbehorende verwarming die aan het paneel vastgemaakt wordt. Per 18 vierkante meter heeft u eacute;eacute trafo nodig. Traditioneel kunt u sommige merken toepassen met een warmwater vloerverwarming als hoofdverwarming. Vraag bij uw leverancier naar de mogelijkheden De prijzen voor een laminaat vloer lopen nogal uiteen en zijn vaak ook nog eens verschillend bij de diverse laminaat leveranciers. Wij adviseren dan ook om uw goed te laten informeren over de mogelijkheden van laminaat en kijk goed van wat er daadwerkelijk op uw offerte staat vermeld want dat voorkomt discussie achteraf.

Laminaat is zeer eenvoudig in onderhoud, regelmatig stofzuigen en dweilen is ruim voldoende. Gebruik wel de juiste vloeronderhoud producten want per fabrikant kunnen hieraan verschillende eisen worden gesteld. Vaak is het dweilen met een neutrale reiniger voldoende om de laminaatvloer mooi schoon te houden. Ook zijn er diverse laminaat reparatie setjes te verkrijgen voor als er een beschadiging is opgetreden

Kliklaminaat
Kliklaminaat is het populairst. Door een speciale verbinding die men heeft ontwikkeld klikken de planken als het ware in elkaar en is lijm niet meer nodig. Kliklaminaat is eenvoudig zelf te leggen, direct belastbaar, bij bepaalde merken verhuisbaar en een beschadigd deel kan in sommige gevallenzeer gemakkelijk vervangen worden. Houd er wel rekening mee dat er vele merken zijn en type sluiting. U kunt de laminaatvloeren dus niet onderling vergelijken betreffende de legwijze. Het meest bekende is op het moment de uniclic sluiting ontwikkeld door Unilin (quick-step), die door een aantal merken onder licentie wordt gebruikt.
Gebruiksklasse laminaat vloeren
Aan welke eisen moet u vloer voldoen? Tegenwoordig heeft een vloer vanaf vijf euro al een gebruiksklasse 31 en 10 jaar garantie op slijtage. Over het algemeenwordt er getest op slijtweersstand. Theoretisch zou een vloer van 5 of 10 euro bijvoorbeeld goed volstaan bij u in de woonkamer. Op onze beurt zeggen wij dan: Op uw schoenen of op uw sokken? Gebruiksklasse zegt dus niet alles. Een vloer heeft een bepaalde verwachte levensduur. Na jaren komen er putten en krassen in (soms sneller) en is de vloer niet mooi meer. U vervangt hem dus! Van slijtage was nog nauwelijks sprake. Er zijn meerdere eigenschappen waar een vloer aan moet voldoen. Zeker als u tenminste 10 tot 20 jaar van wilt genieten. De tabel voor gebruiksklassen ziet er als volgt uit: AC1 Klasse 21 Licht gebruik
AC2 Klasse 22 Normaal gebruik
AC3 Klasse 23/31 Intensief gebruik
AC4 Klasse 32 Zwaar gebruik
AC5 Klasse 33 Zeer zwaar gebruik


Laminaat zelf leggen

Tegenwoordig is er genoeg materiaal en informatie over het zelf leggen van de laminaatvloer, dit is wel te doen indien U goed met hout om kunt gaan en ook goed
op de hoogte bent van de in en outs van de laminaatvloer, bent U dit niet begin er dan niet aan en laat de laminaatvloer door een vakbekwaam opgeleide en ervaren parketlegger leggen en voorkom zou veel ergernis en problemen.







Heeft u absoluut GEEN kennis van het materiaal en de benodigde gereedschappen, dan adviseren wij u gebruik te maken van een erkend legbedrijf.




© Beboparket - 2012 - Alle rechten voorbehouden! - Beboparket Houten Vloeren Link Partners