Beboparket - Houten vloeren!
Deze week fabrieksleegverkoop!
Anti statische kunsthars vloer

Anti statische vloeren zijn vloeren die vooral van toepassing zijn in EX zones. Ook in epoxy en polyurethaan zijn deze mits toevoeging van geleidende vulstoffen verkrijgbaar voor zowel gietvloeren als mortels. De bijhorende chemische resistentie, uitzicht en stroefheid zullen bepalen welke anti statische vloer geplaast wordt. Als gietvloeren heb je vooral de SL-EL en PU SL-EL, voor chemische resistentie zijn de epoxy gietvloeren Sika 381 AS en Mastertop 379 AS alsook de polyrethaan gietvloer Mastertop 379 AS een uitstekende keuze. In mortels heb je de cementgebonde polyurethaan Ucrete MF alsook een antislip versie van de Ucrete DP 20 AS. Verder bestaat de hoog gewaardeerde design graniet en marmer vloer ook in een anti statische versie

Antistatische vloer

Voorkomen dat
apparatuur of mensen schade ondervinden van statische electriciteit? Dan is een antistatische vloer een absolute aanrader voor uw bedrijf! Antistatische vloeren geleiden namelijk elektrostatische op- en ontlading op een goede manier. Dit vloertype wordt ook wel ESD vloer of (volledig) antistatische ESD vloer genoemd, waarbij ESD staat voor ElectroStatic Discharge (elektrostatische ontlading).

Afvoeren statische electriciteit

Het belangrijkste van deze vloeren is dat zij statische elektriciteit via aardpunten afvoeren zodat producten en mensen in een bedrijf daarvan geen schade ondervinden. Statische elektriciteit kan namelijk grote schade toebrengen aan bedrijven en hun apparatuur en daar zit niemand op te wachten. Zeker bij de Elektronica industrie is een antistatische vloer of ESD vloer van groot belang. In deze bedrijven zijn verder nog aanvullende maatregelen als antistatische kleding en schoenen een must, maar daar gaan we het hier niet over hebben.

Eigenschappen anti statische vloeren

Een antistatische vloer moet voldoen aan bepaalde eigenschappen zoals:


uitschakeling van ESD op- en ontladingen ter bescherming van elektronica apparatuur

uitschakeling van ESD op- en ontladingen in personen en uitrustingen

goed bestand tegen o.a. chemicalieuml, zuren en andere producten

een duurzame weerstand tegen ESD

Voordelen antistatische ESD vloer

De voordelen komen overeen met de voordelen van een kunststof vloer, namelijk:


Naadloos

Vloeistofdicht

Hygieumlisch

Sterk

Slijtvast

Onderhoudsarm

Duurzaam

Chemisch bestendig

Anti-slip

Antistatisch

Veilig

Toepassing
Antistatische vloeren zijn vooral te vinden in de elektronica industrie. Toch zien we een verschuiving van deze industrie naar bijna alle industrie en bedrijfstakken. De verbeterde kwaliteitseisen die bedrijven aan hun processen, producten en apparatuur stellen, zorgen ervoor dat de meeste bedrijfsvloeren tegenwoordig voorzien zijn van standaard ESD maatregelen.
Latexfalt Antistatische vloer
Latexfalt heeft als product de Latexfaltreg; antistatische vloer. Alle ins- en outs van deze vloer leest u bij de product informatie.

U wilt een antistatische vloer van Latexfalt? Bel ons op +31 (0) 713 41 91 08, mail ons (info(@)hollandbouwchemie.nl) of maak gebruik van het contactformulier.
Wij reageren uiterlijk binnen 2-3 werkdagen..

© Beboparket - 2012 - Alle rechten voorbehouden! - Beboparket Houten Vloeren Link Partners